Tehnologija
36

Facebook Messenger koristi 500 miliona korisnika, koristite li ga vi?

Klix.ba
Iz najveće društvene mreže Facebook saopćili su kako njihov novi servis za poruke ima više od 500 miliona korisnika širom svijeta. Broj korisnika odvojene Messenger aplikacije udvostručio se od aprila, kada ih je bilo ok 200 miliona, saopćili su iz kompanije.

Korisnici su počeli skidati aplikaciju u julu 2011. godine kada je napravljena.

"Razmjenjivanje poruka je bitan dio ljudske komunikacije i otkako je Messenger objavljen 2011. godine sretni smo što ljudima omogućavamo brže i efikasnije komuniciranje", rekao je jedan od direktora Peter Martinazzi na blogu.

U aprilu ove godine Facebook je obavijestio korisnike da trebaju skinuti odvojenu aplikaciju koja će im omogućiti da šalju video, obavljaju besplatne pozive i dopisuju se s prijateljima.

Ali, korisnici su kritikovali tehnološkog giganta jer im se nije svidjelo to što moraju izaći iz Facebooka kako bi se prijavili na drugu uslugu i slali poruke.

"Messenger je prva od naših samostalnih aplikacija, koje su za razliku od temeljnih Facebook aplikacija usmjerne samo na jedno, a to je razmjena poruka. Nastojali smo poboljšati brzinu i pouzdanost. Promjene na Messengeru uradimo svake dvije sedmice tako da ćemo ovu aplikaciju nastaviti poboljšavati", rekao je Martinazzi uprkos negativnim reakcijama korisnika.