Tehnologija
0

Ennio Morricone komponuje muziku za LG smart telefone

Sarajevo-x.com
LG Electronics (LG) najavio je izdavanje ekskluzivne kolekcije muzičkih tema i ringtonova sa potpisom legendarnog kompozitora filmske muzike Ennioa Morriconea. U pitanju je prva saradnja ove vrste, koja će uključivati nove kompozicije, ali i neka od najpoznatijih djela iz fantastičnog Morriconeovog opusa, uključujući i teme iz filmova "Cinema Paradiso", "The Mission" i "Love Affair".

Kako bi ova fenomenalna muzika bila u skladu sa odgovarajućom impresivnom platformom, inženjeri kompanije LG naporno su radili na usavršavanju audioperformansi najnovijih telefona. Ekskluzivna muzička ponuda bit će dio standardne ponude LG smart telefona počevši od LG Optimus 2X modela, koji će u Europi premijerno biti predstavljen tokom prvog mjeseca iduće godine. Korisnici LG smart telefona moći će da uživaju u ukupno 25 Morriconeovih kompozicija: 15 ringtonova specijalno komponovanih za LG, kao i 10 najpoznatijih tema filmske muzike.

Rođen u Italiji, Morricone je jedan od najutjecajnijih i najkreativnijih kompozitora filmske muzike na svijetu. Tokom svoje izuzetne karijere komponovao i aranžirao je muziku za više od 500 filmova i TV-produkcija.

"Signore Morricone je jedan od najvoljenijih kompozitora svih vremena", izjavio je dr Jong-Seok Park, predsjednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. "Reprodukcija njegovih dijela tako visoke jasnoće na Optimus 2X, omogućava smart telefonima da dostignu novi nivo poštovanja korisnika i postanu vodeći uređaji za slušanje muzike u pokretu."

Kompanija LG planira da, kao dodatak kolekciji od 25 muzičkih tema, razvije i paletu aplikacija u vezi sa Morricone-ovim djelima, kao što su fotografije i video sadržaji, koji će već početkom sljedeće godine biti dostupni za besplatno preuzimanje na adresi: www.lgapplication.com.

Saradnja sa Morriconeom ostvarena je u okviru serije LG Mobile Signature Sound, koja je predstavljena 2006. godine, a započeta saradnjom sa "The Real Group", nagrađivanim akapela bendom iz Švedske.