ITBox.ba
0

Ekskluzivno: FS Amilo Mini UI 3520

Sarajevo-x.com
Ekskluzivno u BiH, ali i u cijelom regionu, bh. informatički portal ITBox.ba predstavio je prvi netbook računar iz Fujitsu-Siemensa - Amilo Mini UI 3520.

Prateći ovogodišnji trend ultra prenosivih računara, popularno nazvanih netbook, Fujitsu-Siemens je svojoj Amilo seriji odlučio podariti jedan takav proizvod.

Ciljajući na korisnike Asus Eee i Acer Aspire One serije, Amilo Mini Ui 3520 ima slične karakteristike ali i neke različitosti u odnosu na konkurente.

Amilo Mini zauzima prostor zapremine 230x180x30 mm3 i ima veličinu ekrana od 8.9-inča te ne spada u najmanje netbook-e, već u zlatnu sredinu koju je vjerovatno predstavio Acer sa svojom Aspire One serijom.

Netbook dolazi u dvije varijante - sa 60 i 80GB prostora za pohranu podataka. Naš primjerak je imao 60GB što je i sasvim dovoljno imajući u vidu činjenicu da ovaj laptop nije namjenjen za veliko opterećenje. U ovaj model ugrađen je, sada već možemo reći, standardni, Intelov Atom N270 procesor koji radi na 1.6GHz. Za grafiku je ponovno zadužen Intel - GMA 950. Ugrađen je 1GB memorije, koji se, kako se moglo i očekivati, dijeli sa grafičkim pogonom.

Amilo Mini u sebi ima integrisanu web kameru rezolucije 1.3 megapiksela kao i mikrofon, za lakšu komunikaciju putem interneta. Pored standardne opreme, WLAN-a i LAN-a, zbog čega je ovaj uređaj prvenstveno i napravljen, Amilo ima i integrisani Bluetooth pa je prenos podataka sa nekog drugog Bluetooth uređaja sada puno lakši. U našem slučaju testirali smo prenos podataka sa mobitela na računar i obrnuto. Bluetooth se pokazao jednostavnim za upotrebu te nismo imali problema sa pronalaženjem uređaja niti prenosom podataka.

Kompletno predstavljanje i test ovog proizvoda pogledajte na www.itbox.ba.

Vezani članci