Tehnologija
21

EESTEC organizuje peti Android Workshop

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC ove godine organizuje 5. po redu EESTEC Competition for Android.

Ovo takmičenje iz godine u godinu teži da okupi što veći broj mladih ljudi iz čitavog svijeta sa ciljem kreiranja inovativnih mobilnih aplikacija koristeći Android platformu. Značaj ovog projekta je prepoznala kompanija Google kao i mnogi drugi sponzori koji svake godine obezbijede vrijedne nagrade za najbolje učesnike.

Udruženje EESTEC LC Sarajevo zajedno sa kolegama iz EESTEC LC Banja Luke je odlučilo da u sklopu ovog internacionalnog projekta organizuje lokalnu radionicu pod nazivom EESTEC Android Workshop. Cilj radionice je pomoći mladima iz čitave Bosne i Hercegovine da kreiraju što bolje mobilne aplikacije, ali i da unaprijede svoja dosadašnja znanja o Android tehnologijama i budu u korak sa svjetskim trendovima iz ove oblasti programiranja.

Radionica će se realizovati u vidu nekoliko online seminara u periodu januar - februar 2016. godine, a kulminacija cijelog projekta će se održati u Sarajevu 25. i 26. februara 2016. godine gdje će učesnici imati priliku predstaviti mobilne aplikacije na kojima su vrijedno radili.

Na EESTEC Android Workshop se mogu prijaviti studenti od 18 do 30 godina iz svih gradova Bosne i Hercegovine. Prijave su individualne ili u timu od maksimalno 3 člana. Prednost za učešće na Workshopu će imati osobe ili timovi koji se prijave na takmičenje EESTEC Competition for Android s tim da prijave na takmičenje nisu obavezne. Prijave su otvorene od 15.12.2015. godine do 15.01.2016. godine.

Realizaciju ovog projekta je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Za više informacija o takmičenju i EESTEC Android Workshop-u posjetite: www.eaw.eestec-sa.ba.