Konačno
0

Downloadujte novi Firefox i oborite rekord!

Sarajevo-x.com
Nova verzija Firefoxa napokon je ugledala svjetlo dana, a možete je downloadati sa oficijelne Firefox stranice. Mozilla, kompanija koja stoji iza Firefoxa, pokušati će oboriti rekord u broju downloada jednog softwarea u 24 sata.

Iako smo svi s velikim isčekivanjem očekivali novu verziju Firefoxa i pompozno najavaljivano obaranje rekorda za utorak, 17. juni, ostali smo razočarani jer je Firefoxova stranica bila potpuno nedostupna u vrijeme kada je i nova verzija postavljena za download.

Ipak, Firefox 3 je napokon tu. Downloadanjem Firefoxa učestvujete u pokušaju obaranja rekorda dnevnog broja downloada nekog softwarea. Novom verzijom Firefox će pokušati povećati udio u tržištu koji trenutno iznosi 15% internet korisnika.

Firefox 2.0 je zabilježio 1,6 miliona downloada u prvom danu 24. oktobra 2006. godine. Više od 1,3 miliona korisnika planira downloadovati novu verziju 17. juna.

Nove karakteristike u verziji 3 uključuju i automatska upozorenja kada se korisnici “nađu” na stranici “opasnog” sadržaja.

Također u verziji 3 će biti ponuđena opcija “Smart Location Bar” koja će omogućiti korisnicima da “se vrate” na stranice koje su posjetili iako ih nisu bookmarkovali ili se ne mogu sjetiti punih adresa.

Treća verzija Firefoxa raditi će na Windowsu 2000, XP i Visti, kao i na Linuxu.

Kakogod, downloadajte novi Firefox na www.firefox.com, instalirajte ga i isprobajte, a vaše reakcije upišite u komentarima ispod ovog članka (naravno iz novog Firefoxa!).

Broj dosadašnjih downloada iz cijelog svijeta, pa i iz Bosne i Hercegovine, možete pratiti na ovoj stranici.