Tehnologija
0

Djeca ilegalno kupuju zabranjene video igrice

Sarajevo-x.com
Foto: www.d-padnetwork.com
Foto: www.d-padnetwork.com
Djeca ilegalno kupuju video igrice koje podstiču nasilje putem interneta jer prodavači ne uspijevaju razotkriti njihove godine, jedno istraživanje pokazuje.

Dječaci se služi stranicama za aukciju kao što je eBay, namijenjen odraslima, kako bi kupili igrice kao što su Manhunt, Grand Theft Auto, Godfather i Hitman.

Testirani su volonteri u dobi između 12 i 16 godina koji su željeli kupiti video igrice namijenjene odraslim, naručivši ih putem interneta. Od ukupno 44 narudžbe, 38 prodavača je prodalo igrice djeci, što predstavlja 86% od ukupnog broja, objavio je Telegraph.

Lee Jones, vođa Bridgend County Borough Council Trading Standardsa je izjavio: “Ova anketa je pokazala kako jednostavno djeca mogu ostvariti pristup igricama sa dobnim restrikcijama”.

Brandon Cook, vođa prodaje za one sa dobnim ograničenjima u Tradins Standards Instituteu je izjavio: “Prodavači koji prodaju putem interneta imaju obavezu koristiti se svim potrebnim metodama kako ne bi prekršili zakon. Ukoliko prodavači nisu sigurni da li uopće prodaju igrice osobama starijim od 18 godina, ne bi ih onda ni trebali prodavati”.