Tehnologija
1

Direktorica Yahooa se izvinila korisnicima: Zaista smo vas iznevjerili

Klix.ba
Marissa Mayer
Marissa Mayer
Direktorica Yahooa, Marissa Mayer, u petak navečer je uputila izvinjenje korisnicima Yahoo Maila koji su imali velikih problema sa ovom uslugom.

Mayer je rekla da je problem bio kompleksniji nego se to u početku činilo. Kazala je da joj je veoma žao i da je kompanija uspjela vratiti mailove gotovo svih svojih korisnika. Dodala je da je problem prvi put zabilježen 9. decembra oko 22:27 sati. Problem je pogodio 1 posto korisnika Yahoo Maila, a manifestovao se na nekoliko različitih načina, tako da ga je bilo izuzetno teško otkloniti.

Mnogi korisnici nisu mogli pristupiti inboxima, neki su dobili obavještenje da je usluga prekinuta zbog održavanja, što nije bilo tačno. Mayer je rekla da je Yahoo ispravio ovu pogrešnu poruku.

Tehničari Yahooa su nekoliko dana radili na otklanjanju problema, uspostavljali su IMAP pristup nalozima kako bi korisnici Yahoo Maila mogli pristupiti mailovima putem drugih klijenata, poput MIcrosoft Outlooka i Apple Maila.

Mayer se izvinila i rekla kako shvata da je problem frustrirao korisnike te je priznala da ih je kompanija iznevjerila. Obećala je da će tehničari raditi na tome da se ovakav problem više ne dogodi. Osim problema sa Yahoo Mailom, kompanijina usluga Flickr nije radila dva sata u četvrtak.