Tehnologija
0

Direktor MySpacea dao otkaz nakon manje od godinu dana

Sarajevo-x.com
Owen Van Natta
Owen Van Natta
Izvršni direktor MySpacea Owen Van Natta napustio je muzičku i društvenu mrežu nakon manje od godine nakon što je prešao iz rivalskog Facebooka.

U kratkom saopštenju koje je objavljeno jučer, MaySpace je kratko potvrdio da će Van Natta svoje radno mjesto napustiti odmah. Na njegovu poziciju bit će imenovani Mike Jones i Jason Hirschorn, koji je pridružio kompaniji u aprilu prošle godine.

News Corp Ruperta Murdocha koji je 2005. godine kupio MySpace za 580 miliona dolara i Jon Miller, direktor digitalnih medija i NC-u, rekao je u svojoj izjavi da je nakon razgovora sa Owenom o njegovim prioritetima u budućnosti zaključeno da je za sve najbolje da on odmah odstupi sa funkcije, prenosti Daily Telegraph.

Odlazak 39-godišnjeg Van Natte iznenadit će analatičare. Iako je još uvijek jedna od najposjećenijih stranica, MySpace ima problema sa zadržavanjem trenutnih korisnika i privlaćenjem novih.

Van Natta je u svojoj izjavi rekao da je ponosan na rad koji je zajednički postignut i da se raduje što će gledati nastavak rasta.