Tehnologija
26

Destiny: Zavirite u svijet najskuplje igre na svijetu

Klix.ba
Dugo očekivana igra Destiny ove sedmice je puštena u prodaju, a za 50 eura i vi možete uživati u akcijskoj zabavi čiji opis ljubiteljima igrica stvara vodu u ustima.

Destiny je multiplayer "pucačina" smještena 700 godina u budućnost sa našim solarnim sistemom u potpunom rasulu. Igra je napravljena u studiju koji je odgovoran za hit igre Halo i Call of Duty, a Destiny je jednako dramatična, uzbudljiva i zarazna zabava.

Počinjete kao pripadnik misterioznih Guardiansa koji se bore protiv sile The Darkness. Igrači će biti inspirisani vanzemaljcem bajkovitog imena Light of The Traveller, koji plovi iznad Zemlje. On je došao prije mnogo vijekova i sa sobom donio Zlatno doba, ali za njim su krenuli pripadnici The Darknessa koji su na Zemlju donijeli razaranje i pustoš.

Igrači mogu da biraju između uloga titana, lovca i vještca. Svaki ima svoje posebne moći, a oružja, predmete i vještine otkrivate, tj. otključavate napretkom kroz igru ubijanjem neprijatelja, rješavanjem misija i podizanjem na više nivoe karaktera.

Igrači također mogu ulaziti u grupe kako bi lakše rješavali probleme i zadatke.

Akcija je ta koja izaziva najveće divljenje. Oružje je jednako važno kao i na CoD-u: morate se bacati i klečati, skrivati i bježati od neprijateljske vatre. Nema oružja koje je ikonizirano kao u Halou, ali je svakako privrženo svom dijelu gameplaya.

Jedno zanimljivo ali potrebno rješenje doživjelo je premijeru u ovoj igri – ukoliko zaboravite pritisnuti pauzu i igra doživi dug stadij takozvanog "idlea“, igra će vam upriličiti automatsko povlačenje u svemirski brod nakon čega će vas pitati da li želite nastaviti zabavu.

Jedan od mana je velika sličnost među misijama, dok je njihova unikatnost oslikana u razmičitim lokacijama djelovanja.

Bungie, studio koji je kreirao igru zajedno sa Activisionom, očigledno zna šta radi. Stvorili su odličnu 500 miliona dolara vrijednu igru za skoro sve platforme. Fascinanto je posmatrati aurore iznad Stare Rusije, oluje na Veneri, slušati sci-fi soundtrack i uživati u mješavini uticaja od Star Warsa i Star Treka pa do Gospodara prstenova.