lifestyle
43

Damir Nikšić te časti!

Klix.ba
Damir Nikšić, poznati bh. konceptualni umjetnik, već je neko vrijeme široj javnosti poznat kroz svoj YouTube kanal gdje na prepoznatljiv i komičan način komentariše aktualna dešavanja, ali i promišlja o onim temama koji su bezvremenski mitovi naše države. Sigurni smo da su mnogi od vas gledali, komentarisali, podržavali i dijelili neke od njegovih urnebesno zabavnih klipova.

Damir je ove sumorne jesenske dane iskoristio da pogleda neke svoje stare fotografije, slikane analognim fotoaparatom davne 2001. godine u Arizoni. Da ne bi morao svaki put paliti kompjuter i tražiti fotografije, poželio ih je izraditi i sjetio se Pycsella, te se ugodno se iznenadio kada je otkrio da je Pycsell bosanskohercegovački proizvod, te da se slike izrađuju u Tuzli.

Odlučio je naručiti jednu svoju fotografiju, da vidi kako će ispasti. Sigurni smo da će poslije isporuke uslijediti i novi Damirov komentar odnosno videoklip, što će ljudima iz Pycsella biti pravi test kvalitete, obzirom na popularnost i broj ljudi koji prate Nikšićev rad.

Pošto je sebi naručio nešto što će ga obradovati, Damir nije htio da ispadne da je “cicija i da samo sebe promoviše, da samo sebi gleda”, kako kaže u videu, pa je odlučio počastiti i vas! "Ja častim", kaže Damir i poziva vas da mu slobodno pošaljete email sa fotografijom kojom želite nekoga obradovati.

Ne samo da će Damir svojeručno obraditi fotografiju i platiti izradu, već će istu i lično dostaviti osobi po vašem izboru. Pored fotografije treba poslati adresu za dostavu i napisati “priču o čemu se radi, kome, kako, zašto". Damirova email adresa je [email protected], a naslov poruke treba biti: "Ti častiš".

Pogledajte video, prijavite sebe ili možda nekog drugog, ili podjelite ovaj velikodušni poziv sa prijateljima. Bit će jako interesantno vidjeti koga će Damir izabrati, a jedva čekamo pogledati video tog iznenađenja.