Pad dionica nakon recenzije
0

Consumer Reports: "Ne kupujte iPhone 4!"

Sarajevo-x.com
Foto: ITN
Foto: ITN
“Appleove” dionice pale su za više od četiri posto nakon što je jučer uticajni američki magazin "Consumer Reports" objavio recenziju iPhonea 4. Naime, u recenziji se navodi kako se ne preporučuje kupovina iPhonea 4 s obzirom da gubi prijem signala ukoliko se nepravilno drži.

Kompanija “Apple” je prije manje od mjesec dana na tržište lansirala svoj novi, redizajnirani iPhone, međutim istog dana uslijedile su kritike kupaca koji tvrde da telefon stalno gubi prijem signala.

Iz “Applea” su poručuli da je sa signalom sve u najboljem redu, ali da crtice na displeju ne pokazuju pravilno jačinu signala.

Ipak, testovi koje je proveo američki magazin potvrdili su da iPhone 4 zaista gubi signal, te su na osnovu toga naveli da nije preporučljivo kupiti novi “Appleov” telefon. Odmah nakon toga na internetu su uslijedile špekulacije da će “Apple” povući telefone iz prodaje.

U izvještaju “Consumer Reportsa” se navodi kako su iPhone 4 upoređivali sa iPhoneom 3GS i drugim telefonima, te utvrdili da niti jedan od njih ne gubi prijem izuzev novog pametnog telefona.

"Kada prstom dotaknete donju lijevu stranu telefona signal se naglo gubi, zbog čega može doći do prekida komunikacije, pogotovo ako ste u području gdje je prijem signala lošiji. Upravo zbog tog problema ne preporučujemo iPhone 4", navodi se u izvještaju.

Iako je "Consumer Reports" dao visoke ocjene za prednju kameru na novom iPhoneu, display i bateriju koja traje mnogo duže od prethodne, u izvještaju se navodi da magazin ne može preporučiti iPhone 4 sve dok se ne riješi problem sa signalom. Također, onima koji su već kupili novi iPhone magazin savjetuje da donji dio telefona omotaju ljepljivom trakom, ili pak da se vrate korištenju iPhonea 3.

Inače, čelni ljudi kompanije “Apple” su kupcima već savjetovali da izbjegavaju da držanje iPhone za metalni okvir, te naveli kako će uskoro riješiti problem.