Tehnologija
22

Čak ni uposlenici Yahooa ne koriste e-mail svoje kompanije

Klix.ba
Dopis koji je ove sedmice procurio iz ureda Yahooa u Silikonskoj dolini prilično je posramio šefove ovog internet giganta.

U dopisu starijeg potpredsjednika komunikacijskih proizvoda Jeffa Bonfortea i šefa informacija Randyja Roumillata otkriveni su detalji da samo 25 posto uposlenika koristi e-mail servis vlastite kompanije.

Da sramota bude veća, sve se dogodilo nakon što su rukovodioci prisilili sve uposlene da se prebace sa Microsoftovog Outlooka.

Udarivši na konkurenta, u Yahoou su dopis naslovili "Windows 95 je zvao i želi svoju e-mail aplikaciju nazad", a sadržao je i šaljivu poruku uposlenima da je Outlook anahronizam sada mrtve PC ere.

Neki izvori bliski kompaniji navode kako je dopis i napisan sa ciljem da dođe do medija, A Bonforte i Roumillat su priznali da nisu uspjeli u pokušaju da svoje saradnike prebace na Yahoo Mail.

Ne čini nam se kao da tražimo od vas da napustite neko veličanstveno mjesto komunikacijske nirvane. U ovom trenutku vašeg života, Outlook vam se čini poznatim, što se često da zamijeniti sa produktivnim i dobro dizajniranim.

Yahoo Mail našao se na udaru kritika nakon što je u oktobru napravljen radikalan redizajn. To je dovelo do žalbi većine od 300 miliona korisnika.