Tehnologija
0

Borba Microsofta: Xbox Music besplatan za sve

Klix.ba
Microsoft nastavlja borbu za prijestolje te je u svrhu toga odlučio da streaming servis Xbox Music bude besplatan za sve putem internet pretraživača.

Servis je predstavljen u oktobru prošle godine i inicijalno je bio dostupan za uređaje s Windows 8 i Xbox game konzole s mjesečnom pretplatom.

Novi besplatni web servis pokušava parirati drugim muzičkim stranicama poput Spotifyja, Pandore i iTunesa.

Microsoft je napravio i Xbox Music aplikacije za Appleove iPhone i iPad uređaje, kao i Android uređaje koje mogu koristiti pretplatnici na Music Passu. Pretplata košta 10,64 eura za jedan mjesec, a za cijelu godinu 106,41 eura. U sve je uključeno 30 dana probnog perioda.

Xbox Music Pass omogućava korisnicima pristup hiljadama muzičkih videa na Xbox 360 konzoli.

Ova aplikacije se direktno takmiči sa Googleovom uslugom Music All Access i najavljenim iTunes Radiom koji je namijenjen za iOS telefone i tablete.

"Xbox Music Pass donosi vam muzički katalog za iOS i Android uređaje. Dobijte neograničen pristup pjesmama i umjetnicima koje želite slušati u bilo koje doba na vašem tabletu, računaru, telefoni ili Xbox konzoli. Dajemo vam i besplatan streaming na web stranici gdje možete uživati u 30 miliona pjesama koje možete slušati besplatno na Xbox Music Web playeru", navodi se u Microsoftovoj izjavi.

Muzički katalog možete pretraživati putem naziva pjesme ili izvođača koje možete dodavati na vašu muzičku listi ili downloadovati na svoj računar.

Kada Xbox One bude pušten u prodaju 22. novembra, korisnici će moći i igrati igrice dok slušaju muziku.