Tehnologija
0

Blogeri iPad dočekali s vicevima o ženskoj higijeni

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi Appleov "gadget" iPad, koji je u srijedu ponosno predstavio harizmatični čelnik kompanije Steve Jobs, zbog nespretno je odabranog naziva "pad" koji znači tampon, uložak, odmah izazvao poplavu duhovitih reakcija u američkoj blogosferi.

"Ruganja idu u stilu: Da, iPad je mali, lagan i tanak. Ali možete li plivati s time?", piše Los Angeles Times u tehničkom blogu.

Termin iTampon - koji aludira na činjenicu da iPad može zvučati više kao "maxipad" nego dopadljivo novo računalo, bio je treća najkomentiranija tema na Twitteru u srijedu navečer, navodi CNN.

Neke blogerice su pisale kako izgleda da Apple nema nijednu ženu u svom timu za marketing.

"S obzirom da je 'iTampon' brzo isplivao kao vodeća tema na Twitteru, vjerovatno je da su se mnoge žene prestrašeno pitale 'Radi li ijedna žena u Appleu?', napisala je Annie Colbert na blogu "Holy Kaw".

IT zajednica mjesecima je raspravljala o imenu za Appleovo novi "tablet" računar s "touch screen" tastaturom, a među imenima koja su spominjana bilo je je iSlate (pločica, crijep od škriljevca).

Andy Ihnatko, tehno kolumnist Chicago Sun-Timesa, kazao je da bi Apple mogao svoj novi "gadget" nazvati "izmrcvarena patkica" i ljudi bi ga i dalje kupovali, jer je Apple seksi, a iPad je dobar proizvod.

Vezani članci