Tehnologija
0

BiH Olimpijada informatike 2007

Sarajevo-x.com
Hermes SoftLab učestvuje kao sponzor u ovogodišnjoj BiH Olimpijadi informatike koju organizuje Asocijacija informatičara BiH 11. maja u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci. Srednjoškolci iz cijele BiH će se takmičiti u vještinama korištenja softverskih alata prema pravilima svjetske informatičke olimpijade.

Pobjednici državnog takmičenja učestvovat će na Balkanskoj i Centralno-evropskoj olimpijadi, te otputovati na kamp u Sloveniji, gdje će skupa sa slovenskim takmičarima usavršavati svoje programersko znanje i usvajati praktične primjere uspješnih IT kompanija.

"Hermes Softlab ima dugu i bogatu tradiciju podsticanja i promovisanja informacionih tehnologija među mladima, a sudjelovanje na BiH Olimpijadi informatike predstavlja korak više u procesu povezivanja lokalne zajednice i obrazovnih institucija. Mi smatramo da je područje IT-a jedno od ključnih faktora razvoja nacionalne ekonomije, a njen glavni nosilac su mladi i nadareni đaci i studenti", izjavio je Dragan Ostojić, direktor Hermes SoftLab-a u Banja Luci.