Tehnologija
0

Bieberov spot "Baby" i "Bed Intruder Song" najgledaniji na YouTubeu

Sarajevo-x.com
Justin Bieber
Justin Bieber
Videoservis YouTube je objavio najgledanije klipove u 2010. godini. Na vrhu liste se nalazi čudni intervju "Bed Intruder Song" koji je djelo Antoinea Dixona iz Alabame.

Na drugom mjestu je parodija pod nazivom "Tik Tok Kesha- Key of Awe$ome #13".

Treće mjesto zauzima dječak koji je sjajno odsvirao i otpjevao pjesmu Lady Gage "Paparazzi".

Četvrto mjesto je osvojio klip "Annoying Orange Wazzup".

Peti najgledaniji video je reklama za muški parfem Old Spice.

Pored ovih klipova, među deset najgledanijih se još nalaze Gian Double Rainbow (emotivni komentar Paula Vasqueza koji je snimio dvostruku dugu u Nacionalnom parku Yosemite), spot za pjesmu "This Too Shall Pass" rok grupe OK Go, oficijelni trailer filma "The Twiglight saga: Eclipse", video trogodišnje djevojčice koja se upoznaje sa svojim idolom Justinom Bieberom, te klip na kojem profesionalni vozač relija Ken Block pri velikim brzinama demonstrira svoje vozačke vještine.

Na listi najgledanijih muzičkih spotova reper Eminem je zauzeo dva mjesta od prvih pet, ali prvo mjesto pripada Justinu Bieberu, kao i šesto, sedmo i deveto. Njegova pjesma "Baby" je pokorila svjetske top liste.

Na drugoj poziciji je spot za himnu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici pod nazivom "Waka Waka" u izvedbi kolumbijske pjevačice Shakire.

Treći najgledaniji spot na YouTubeu je onaj za pjesmu "Love the Way You Lie", koju su zajednički snimili Eminem i Rihanna.

Eminem se nalazi i na četvrtom mjestu ove liste sa spotom za pjesmu "Not Afraid".

Rihannin spot za pjesmu "Rude Boy" zauzima peto mjesto.

Šesto i sedmo mjesto pripada Justinu Bieberu i spotovima za pjesme "Never Say Never" i "Never Let You Go". Na osmom mjestu se nalazi Lady Gaga sa spotom za pjesmu "Alejandro". Deveto mjesto zauzima još jedna Bieberova pjesma pod nazivom "Somebody To Love", a na desetom je ponovo Lady Gaga i spot za pjesmu "Telephone".