Francuska
0

Besplatni savjeti za putovanja telefonskim korisnicima

SRNA
Savjeti za putovanje, kao i odgovori na druga pitanja, od danas su dostupni besplatno svim korisnicima iPhonea, iPod Toucha i telefona u sistemu Android, saopšteno je iz francuskog Ministarstva inostranih poslova.

"Francusko Ministarstvo inostranih poslova je prva administracija koja nudi ovaj tip usluge korisnicima interneta", precizirao je portparol Ministarstva Bernard Valero.

Internet sajt <a class="text-scitech hover:underline" href="http://www.diplomatie.gouv.fr/en/">France diplomatie</a> svakog mjeseca posjeti 1,5 miliona korisnika internet usluga. 

Najčešće posećena je rubrika "Savjeti za putovanja" koja omogućava korisnicima interneta da se informišu   o rizicima sa kojima se mogu sresti u nekim državama. 

"Želja nam je da stavimo na raspolaganje internet korisnicima najsavremenije tehnologije,  pa će Ministarstvo uskoro proširiti ovaj tip ponuda" dodao je Valero.

Valero je naveo da nove alatke omogućavaju da se pronađu svi odgovori na pitanja u realnom vremenu,  kao i da postoji jednostavna organizacija po zemlji i po temi (gripa H1N1, zemljotres, nesreća, itd).

Ove aplikacije se preuzimaju putem mobilnih telefona.