Tehnologija
0

Appleov TV set ide u proizvodnju ovog ljeta

Sarajevo-x.com
Kompanija Apple će ovog ljeta početi proizvodnju svog TV seta sa internet konekcijom. Proizvodnja će početi u maju ili u junu.

Analitičar kompanije Jefferies Peter Misek je rekao da su se "specijalne komponente" već počele dopremati Appleu.

Misek već dugo vremena komentariše glasnie o Appleovom TV setu. On smatra da će u prvoj fazi biti proizvedeno između dva i pet miliona uređaja. Apple navodno sprema još ambiciozniji uređaj, a to je iTV. Prošle sedmice je kompanija predstavila poboljšanu verziju Appleovog TV-a koji omogućava korisnicima da gledaju HD TV i filmove putem iTunesa i Clouda.

Predstavljen je i redizajnirani interfejs za Apple TV, a to je uvod za revolucionarnu pretplatničku TV platformu.

Korisnici Appleovog TV seta s internet konekcijom će moći downloadovati samo one TV kanale i sadržaje koje oni žele. Misek smatra da će proizvodnja početi za nekoliko mjeseci.

Apple ulaže mnogo u centre podataka u SAD-u i time se vjerovatno sprema da pokrene usluge streaminga TV kanala i filmova koristeći se novom platformom. Međutim, kompanija navodno ima problema sa uvjeravanjem emitera da licenciraju svoje sadržaje za Apple TV.

Zvaničnici Applea pokušavaju uvjeriti druge kompanije da su im "prijatelji", jer je atraktivan sadržaj neophodan za uspjeh Appleovog TV-a.