Uprkos željama bivšeg direktora
0

Appleov iPhone 5 će imati ekran od četiri inča koji Jobs nije želio

Sarajevo-x.com
Steve Jobs
Steve Jobs
Konzervativni izgled iPhonea 4S, koji je zapravo samo poboljšana verzija prošlogodišnjeg iPhonea 4, neće biti karakteristika nadolazećeg iPhonea 5. Iz Applea je najavljen radikalni dizajn novog uređaja.

Na internetu su se pojavile izjave izvora bliskih Appleu u kojim se govori da će iPhone 5 imati ekran od četiri inča. Podsjetimo, bivši direktor ove kompanije se protivio ovom potezu. Izvori su najavili i radikalne promjene u dizajnu novog iPhonea.

Novi iPhone bi, osim većeg ekrana, trebao biti i duži za 8 mm te imati aluminijsko kućište. Njegovo predstavljanje se očekuje na ljeto 2012. godine. Još uvijek je u fazi razvoja. Sumnja se da je problem s baterijom na propast osudio prethodni prototip.

Prema drugim izvorima, iPhone 5 je zaista postojao, a odluka o njegovom predstavljanju je poništena nekoliko mjeseci prije nego je najavljen iPhone 4S.

Appleovi inženjeri su tri mjeseca prije predstavljanja iPhonea 4S vjerovali da će biti predstavljen potpuno redizajnirani iPhone.

Jobs nije bio zadovoljan velikim ekranom. Prototip je imao problema i s baterijom koja se prebrzo praznila i bio je tanji od iPhonea 4S. iPhone 5 je trebao imati kameru od 10 megapikseala i aluminijsko kućište, a govorilo se i o boljem ekranu. Prototip nije imao ni klasičnu iPhoneovu "home" tipku.