Tehnologija
4

Appleov iPad Mini će izgledati kao veliki iPod Touch

Klix.ba
Appleov dugo očekivani iPad sa malim ekranom će izgledati kao veliki iPod Touch. Odavno kruže glasine da će Apple najaviti svoj iPad Mini krajem ove godine. Prema nekim izjavama, uređaj će imati ekran od 7,85 inča, za razliku od originalnog iPada, koji je imao ekran od 9,7 inča.

Prema pisanju 9to5Maca, novi Appleov proizvod će izgledati kao veliki iPod Touch, jer će biti tanji kako bi se maksimizirao prostor dostupan za ekran. Mikrofon će se, baš kako se i mislilo, nalaziti sa zadnje strane.

Novi dizajn ima smisla jer, iako ima dovoljno veliki ekran za gledanje videa ili igranje igara, dopušta nošenje uređaja u džepovima ili torbicama.

Kamera će biti okrenuta naprijed, kako bi se mogli održavati videosastanci. Prema nekim glasinama, moguće je da će uređaj imati dvije kamere.

Prema jednom alternativnom scenariju, na uređaju se uopšte neće nalaziti kamera, kako bi se cijena spustila na 200 dolara.

Pošto su u javnost do sada procurile samo neke informacije o određenim dijelovima iPad Minija, pretpostavlja se da proizvodnja uređaja još nije počela. Očekuje se da će Apple ovaj uređaj predstaviti krajem oktobra ili početkom novembra.

Smatra se da bi, ukoliko mu cijena bude ispod 200 dolara, iPad Mini bio najuspješniji Appleov proizvod ikad.