Tehnologija
0

Appleov iPad Air 2 će biti tanji od prethodnika, imat će brži A8 procesor

Klix.ba
Informacije koje su se pojavile na internetu govore da će Appleov tablet iPad Air 2 biti tanji od prethodnog modela te da će koristiti procesor.
Navodna fotografija iPada Air 2
Navodna fotografija iPada Air 2

Prema pisanju The Michael Reporta, Appleov novi tablet iPad Air 2 će biti tanji za oko 0,5 mm od prethodnog modela, a dobit će i brži A8 procesor. Predstavljanje uređaja se očekuje 16. oktobra.

Marketinška kampanja Applea će se fokusirati na činjenicu da se radi o najtanjem tabletu na tržištu, što je omogućeno tako što su LCD i staklo postali jedno, prvi put u historiji Applea.

Kada je riječ o izgledu, iPad Air neće donijeti veće promjene u odnosu na prethodnika, ali su neka dugmad i zvučnik ipak promijenjeni.

Mute/vibration dugme je u potpunosti uklonjeno, a dugmad za promjene glasnoće su smanjena. Zvučnici su postavljeni u jednom redu, a ne u dva, kako je do sada bio slučaj.

Tablet je dobio FaceTime HD kameru koja može snimiti video rezolucije 720p, dok je na stražnjoj strani kamera od 5, odnosno 8 megapiksela.

Ove informacije također potvrđuju prethodne spekulacije da će iPad Air 2 imati Touch ID senzor i uslugu Apple Pay, što znači da uređaj nudi i NFC podršku.