Tehnologija
10

Apple prodao milijarditi iPhone, uređaj koji je promijenio svijet

Klix.ba
Apple je nedavno prodao svoj milijarditi iPhone, saopćila je ta kompanija. Tokom sastanka u sjedištu Applea, pojavio se i izvršni direktor Tim Cook kako bi proslavio veliku prekretnicu u prodaji.

Prema procjeni, od 29. juna 2007. godine do marta 2016. godine Apple je prodao 948 miliona iPhonea. To znači da je kompaniji ostalo da proda 52 miliona telefona u posljednjih četiri mjeseca kako bi dostigao milijardu.

"IPhone je postao jedan od najvažnijih i najuspješnijih proizvoda u historiji, jedan od onih koji su promijenili svijet. Postao je više od stalnog pratioca", rekao je Cook.

IPhone je uistinu postao bitan dio svakodnevnice koji omogućava izvršavanje mnoštva obaveza tokom dana. Debitovao je 2007. godine, a za više od deset godina prodao je više od milijardu aparata.

Prodaja milijarditog uređaja dogodio se prošle sedmice, iako Apple nije precizirao ko je kupac ili gdje se prodaja dogodila.

Jedan glasnogovornik Applea je odbio komentirati da li je kupac dobio neki poklon jer je postao dio iPhone historije. Prodaja milijarditog iPhonea je monumentalno postignuće, ali se Apple suočava sa zaostatkom u prodaji. Naime, prodaja Appleovog iPhonea ponovo doživljava pad, a ovoga puta u pitanju su podaci vezani za zaradu u sklopu trećeg kvartala 2016. godine.

Vezani članci