Tehnologija
0

Apple predstavio revolucionarni mobitel

Sarajevo-x.com
Glavni izvršni direktor korporacije Apple Computer, Steve Jobs, u utorak je zvanično najavio ulazak Applea na svjetsko tržište mobilne telefonije, prestavljanjem mobilnog uređaja kojim možete upravljati dodirom dok slušate muziku ili surfate na internetu.

Korporacija Apple Computer je sada preimenovana u Apple Inc., kako bi i naziv kompanije odražavao fokus na potrošačku elektroniku.

Jobs je također predstavio i specijalni TV set, koji omogućava korisnicima da šalju video snimke sa kompjutera na TV prijemnike.

[SLIKA]1[/SLIKA] "IPhone, koji će se prodavati za 499 dolara, će napraviti revoluciju u telekomunikacijskom sektoru i pregaziti sadašnju generaciju smart telefona", izjavio je Jobs na koferenciji "Macworld Conference and Expo", koja se održava svake godine.

"S vremena na vrijeme izlaze novi revolucionarni proizvodi koji mijenjaju svijet. Sretni su oni koji, barem jednom u svojoj karijeri, mogu učestvovati u proizvodnji takvih proizvoda. U Appleu smo svi prezadovoljni, jer smo zaslužni za nekoliko invencija."

Nakon ovih objava, vrijednost Apple-ovih dionica je skočila čak za šest procenata.