Velika očekivanja
0

Apple očekuje prodaju 28 miliona iPada naredne godine

Sarajevo-x.com
Analitičari predviđaju da će naredne godine "Apple" prodati oko 28 miliona iPada, a ističu da će uređaj kupcima za Božić biti obavezni dio kupovine. Analitičar J. Um Maynard iz UBS-a rekao je da od početka prodaje u aprilu iPad ne pokazuje znakove usporavanja i da su ove prognoze prodaje u 2011. "pesimistični".

On predviđa nastavak rasta prodaje zbog posljednjih dodataka za iPhone i iPod.

"Kompanija će tokom praznika imati ogromnu potražnju za svojim uređajima. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, korisnici su spremni platiti za inovacije", rekao je Maynard.

S ovakvim prognozama slaže se i Dan Cryan, analitičar u Screen Digestu. Cryan je istakao da će naredni Božić biti praznik za iPad, prenosi "The Independent".

"Tableti su na tržištu već neko vrijeme, ali je u prvom kvartalu iPad postigao više nego svi ostali u posljednjim trima godinama", rekao je Cryan. Do sada je "Apple" prodao 3,27 miliona iPada.

Prije predstavljanja iPada, postavljeno je pitanje hoće li se takav uređaj svidjeti korisnicima. Rezultati prodaje odagnali su svaku sumnju. Cryan je rekao da kupci vole iPad jer je nevjerovatno privlačan i lijep uređaj i vrlo jednostavan za korištenje. Istakao je marketinšku magiju "Applea" koja je pospješila prodaju.

Vezani članci