Tehnologija
4

Apple bi mogao predstaviti tri modela novog iPada Pro sljedeće godine

Klix.ba
Kako je interes za tablet kompjuterima opao, Apple se počeo fokusirati na uređaje sa visokim performansama namijenjene profesionalcima. Sljedeće godine bi kompanija iz Cupertina trebala predstaviti čak tri modela iPada Pro.

Japanski blog Mac Otakara je objavio informacije da će Apple 2017. godine na tržište plasirati tri nova iPada Pro, a to su 7,9-inčni, 9,7-inčni i 10,1-inčni model. Ove informacije je otkrio pouzdani izvor blizak kompaniji, koji je govorio i o pojedinim specifikacijama.

Naime, tri modela će imati četiri mikrofona te će zadržati utor za slušalice koji novi modeli iPhonea nemaju. Novi iPad Pro će imati i True Tone ekran, kao i aktuelni 9,7-inčni model, dok će na stražnjoj strani biti kamera od 12 megapiksela i True Tone bljeskalica.

Ovaj izvještaj se razlikuje od onoga što je rekao analitičar kompanije KGI Securities Ming-Chi Kuo, koji je nagovijestio da će se iPad Pro pojaviti u 12,9-inčnoj, 10,5-inčnoj i 9,7-inčnoj verziji.

Pomenuti blog je ranije objavljivao tačne informacije, kao što je informacija o uklanjanju utora za slušalice, novim bojama i Home dugmetu.

Šta će biti od svega vidjet ćemo u narednom periodu, ali je sigurno da se Apple fokusira na iPad Pro porodicu.

Vezani članci