Tehnologija
0

Apple 7. septembra predstavlja novi iPhone?

Sarajevo-x.com
Steve Jobs
Steve Jobs
Američki tehnološki div Apple 7. septembra planira tradicionalnu prezentaciju na kojoj će predstaviti novi iPhone, objavila je japanska stranica Kodawarisan.

Apple u septembru obično predstavlja nove muzičke uređaje iPode, no ove godine se nije špekulisalo o dogradnji iPoda, već o novom pametnom telefonu tako da se pretpostavlja da će direktor Steve Jobs javnosti prezentirati dugoočekivani iPhone 5.

Informaciju da će na konferenciji biti prezentovan novi iPhone za Kodawarisan je otkrio izvor blizak kompaniji Apple. Iako je tada planirano predstavljanje, nagađa se da novi pametni telefon na tržištu neće biti sve do oktobra.

Analitičari nagađaju da će novi iPhone biti mnogo tanji i lakši od prethodnog, a vrlo vjerovatno će imati i nešto veći zaslon. Mada, neki vjeruju de da će dizajn novog pametnog telefona biti potpuno promijenjen.

Inače, Apple je uvijek do sada u junu prezentovao nove verzije iPhonea. Prvi iPhone 3G je predstavljen 9. juna 2008. godine, iPhone 3GS 8. juna 2009, dok je iPhone 4 predstavljen 7. juna 2010. godine, a u prodaji se našao 24. juna.

Tokom protekle godine o novom modelu se mnogo nagađalo, a ukoliko se izvor Kodawarisana pokaže pouzdanim ljubitelji Appleovih proizvoda 7. septembra će "upoznati" novi iPhone.

Vezani članci