Tehnologija
0

Aplikacija za iPhone ocjenjuje vaš izgled

Sarajevo-x.com
Ova aplikacije ja možda pravo rješenje za agente modnih kuća koji su u potrazi za lijepim djevojkama. Nova aplikacija namjenjena za Appleov iPhone ocijenjuje da li osoba ružno izgleda ili ne.

Aplikacija "Ugly Meter" koristi fotografiju kako bi analizirala konture lica i ocijenila ga ocjenama od 1 do 10. Što je ocjena veća to je osoba ružnija.

Oznake na ekranu mobitela pomažu korisnicima da naprave fotografiju koja će se moći najbolje analizirati, što će ponuditi i najtačnije rezultate.

Kada se aplikacija testirala fotografisanjem lica nekih od najglamuroznijih slavnih ličnosti, rezultati su bili kontroverzni, piše "Daily Mail".

U poređenju izgleda lica sutkinja šoua "X Factor" Cheryl Cole i Dannii Minogue, Cole je imala relativno bolje rezultate. Njen rezultat je bio 4,2 uz komentar: "Ružni ste, da li je vaš doktor veterinar?".

Minogue je dobila lošiju ocjenu, čak 9,8. Ispod ocjene je pisalo :" Toliko ste ružni da bi i stakleno oko zaplakalo".

Iako se čini da je aplikacija više namjenjena zabavi i šali, neki su se naljutili zbog rezultata svog izgleda. Jedna od njih je i TV zvijezda Christina Hendricks.

Uprkos tome što milioni muškaraca čeznu za ovom glumicom iz filma "Mad Man", aplikacija je pokazala najgori mogući rezultat za njen izgled. Dobila je ocjenu 10.

Međutim, popularna glumica Angelina Jolie je dobila i komplimente uz svoje rezultate. Dobila je skoro savršenu ocjenu 2 uz komentar: "Toliko ste vrući da je sunce ljubomorno na vas".

Lošu ocjenu je dobio njen muž Brad Pitt kojeg je nadmašio britanski premijer David Cameron dobivši ocjenu 7 u odnosu na ocjenu 8 koju je dobio Pitt.