Tehnologija
0

Aplikacija na iPhoneu pokazuje kako biste izgledali nakon povećanja grudi

Sarajevo-x.com
Nova aplikacija namijenjena Appleovom iPhoneu omogućava ženskim osobama da virtuelno povećaju svoje grudi.

Besplatna aplikacija iAugment je namijenjena ženama koje razmišljaju o operaciji povećanja grudi, te im omogućava da prije toga provjere kako bi zapravo izgledale nakon zahvata.

Aplikacija iAugment je izum američkog plastičnog hirurga Elizabeth A. Kinsley iz New Orleansa. Elizabeth je ujedno i prva doktorica koja je koristila 3D tehnologiju kako bi ženama pokazala mogući izgled nakon operacije povećanja grudi.

Aplikacija omogućava korisnicama da se fotografišu, te da virtuelno povećaju svoje grudi. Prvo je potrebno uslikati grudi, što je najbolje napraviti u bikiniju ili grudnjaku. Nakon toga se kursorima označe grudi, te se odredi jedna od 17 različitih veličina virtuelnog implantata. Aplikacija predstavlja uvid u razultate estetske operacije.

Ukoliko se kursori ne postave ispravno, nakon uvećanja grudi mogu izgledati nejednake. Ali, ako su žene zadovoljne sa rezultatima, pomoću aplikacije također mogu pronaći i najbližeg plastičnog hirurga.

"Povećanje grudi može biti komplikovana procedura, posebno kada se žene pitaju kako će izgledati nakon toga, ili ako nisu sigurne koja je veličina idealna za njih. Aplikacija upravo rješava taj problem i pokazuje im rezultate operacije koje mogu podijeliti sa svojim prijateljicama ili partnerom kako bi dobile njihovo mišljenje", rekla je dr. Kinsley.

Kritičari tvrde da bi aplikacija mogla promijeniti mišljenje žena koje ranije nisu pomišljale mijenjati izgled svog tijela, no većina komentara na aplikaciju je bila pozitivna, objavio je Daily Mail.