Tehnologija
37

(Anti)telefon koji će vas vratiti u život

Klix.ba
Kreatori telefona koji to zapravo nije prikupili su gotovo 10.000 eura kako bi se upustili u tržišnu utrku čudnih proizvoda.

U prodavnicama bi se uskoro mogao pronaći telefon koji je zapravo predmet u borbi protiv ovisnosti od smatrphonea.

Čudna namjena ove igračke nije predstavljala problem pri sakupljanju sredstava na Kiskstarteru. Proizvod jednostavnog naziva "NoPhone" dozvoljava vam da smetnete s uma činjenicu kako vaš smartphone u datom trenutku nije u vašim rukama.

"Nikada se više nećete osjećati naugodno zbog činjenice da svoj smartphone ne držite u rukama", rekli su dizajneri NoPhonea koji je usput i vodootporan. Kreatori uređaja su Van Gould, Ingmar Larsen i Ben Langeveld kažu kako su inspiraciju za proizvod dobili pijući u jednom baru na krovu njujorškog nebodera.

"Podigli smo pogled prema ljudima u prostoriji i svi su u svojim rukama držali telefone. Svi koji to nisu činili zasigurno su se osjećali čudno i morali su razgovarati sa osobama u čijem se društvu nalaze", šaljivo su objasnili kreatori koji su tada došli na ideju da stvore NoPhone.

"Možda nećete moći pogledati šta se dešava na društvenim mrežama, ali ćete se zato zasigurno moći družiti sa dragim ljudima u svojoj blizini, bez da ispuštate svoj lažni telefon", rekli su izumitelji NoPhonea.