Veoma koristan program
0

AndroZip File Manager možete koristiti i na bosanskom jeziku

Sarajevo-x.com
AndroZip File Manager je jedan od najpoznatijih programa ove vrste. Sadrži različite aplikacije korisne vlasnicima mobitela sa operativnim sistemom Android. On omogućava manipulaciju fajlovima i folderima, a od 15. decembra je dostupan i na bosanskom jeziku.

Program AndroZip File Manager, za razliku od file managera koji dolazi uz operativni sistem, otkriva sve skrivene direktorije, fajlove i particije i omogućava korisniku da njima manipulira. On također može otvoriti RAR, TAR, GZIP, 7ZIP, ZIP i druge arhive. AndroZip File Manager nudi i višestruko pomjeranje, prebacivanje i brisanje fajlova, kao i smještanje u neku arhivu.

AndroZip nudi i task manager. Pomoću njega možete pauzirati ili gasiti otvorene aplikacije, a tu je i opcija deinstalacije i nove instalacije. Programe je moguće instalirati kroz menadžer ali i direktno odabirom APK fajlova. Svaki fajl se može poslati e-mailom. Korisnicima je ponuđena i opcija brze pretrage tako da je lako pronaći željeni fajl.

Interfejs je zanimljiv i funkcionalan. Folderi i fajlovi su jasno prikazani. AndroZip karakterišu i intuitivni meniji od kojih se jedan pojavljuje kratkim i brzim, a drugi dugim pritiskom na fajl ili folder. Program je izuzetno koristan ukoliko vam je potrebno da pogledate neku arhivu, a da vam u tom trenutku kompjuter nije pri ruci. Ovaj program je od 15. decembra dostupan i na bosanskom jeziku, tako da je njegova upotreba znatno olakšana i korisnicima sa našeg govornog područja.