Tehnologija
0

Amerikanci se odriču prijatelja i seksa radi Interneta

Sarajevo-x.com
Surfanje Internetom postaje opsesija za mnoge odrasle Amerikance koji jednostavno ne mogu provesti ni nekoliko sati, a kamoli dan bez Interneta. Novo istraživanje je pokazalo da je socijalizacija "licem u lice" uveliko opala zbog weba i surfanja, a neki radije provode slobodno vrijeme pred kompjuterom nego s prijateljima ili partnerom.

Internet nesagledivo utiče na naš svakodnevni život, ali prema novim američkim istraživanjima, ljudi u SAD-u zapostavljaju svaki drugi aspekt svog života - zbog surfanja, piše u četvrtak Reuters.

Istraživanje koje je obuhvatilo 1.011 odraslih Amerikanaca pokazalo je da neki ne mogu izdržati niti nekoliko sati bez Interneta, a kamoli dan (15%), dok ostali mogu izdržati bez surfanja tek nekoliko dana.

Samo jedna petina ispitanika je rekla da može bez Interneta izdržati sedmicu ili više.

Tim koji je radio na anketi dobio je interesantne, ali ne i pozitivne rezultate. Naime, mnogi ispitanici su rekli da nekada radije odaberu Internet i surfanje nego izlazak s prijateljima ili seks s partnerom.

Mnogi su odgovorili da se osjećaju izolovano te da se dosađuju, ukoliko nisu na Internetu.

Za neke je komunikacija licem u lice postala strana jer s ljudima komuniciraju uglavnom preko maila, chata ili messengera.