Zezancije kruže internetom
123

FOTO+VIDEO / Amerikanci hvalili iPhone 4S misleći da drže u ruci iPhone 5

Klix.ba
Zaljubljenici u Appleove proizvode mjesecima su nestrpljivo iščekivali predstavljanje novog iPhonea. Nadali su se novim funkcijama, drugačijem izgledu, očekivali su mnogo, ali su se razočarali. Glavna razlika između iPhonea 5 i iPhonea 4S je u tome što je šesta generacija pametnog telefona lakša, tanja i veća. Umjesto erupcije oduševljenja uslijedilo je razočaranje, a nije dugo bilo potrebno da internetom počnu kružiti parodije o novom telefonu.

Internetom kruže brojne fotografije kojima se ismijava novi Appleov proizvod, ali kada pametni telefon bude u prodaji ispred Appleovih prodavnica će zasigurno ponovo biti kilometarske kolone.

A, da li ljudi kupuju iPhone zbog toga što zaista smatraju da je to dobar telefon ili, tek zbog toga da bi bili u trendu? Odgovor na to može dati i test kojeg je sproveo komičar komičar Jimmy Kimmel. Naime, on se našalio s Amerikancima te im iPhone 4S prezentovao kao iPhone 5.

Naravno, niko nije uočio razliku, pa čak ni oni koji već posjeduju iPhone 4S. Uglavnom su tvrdili kako je novi iPhone zaista lakši, veći, brži, kako im se sviđa.

Na stranici za zabavu 9gag već se nalaze brojne fotografije koje ismijavaju novi Appleov pametni telefon. Šta očekivati od iPhonea 6, 7 ili 11? Koliko tanki i veći će oni biti, pitaju se korisnici.

Podsjetimo, Steve Jobs, osnivač i izvršni direktor Applea, preminuo je 5. oktobra 2011. godine. Na njegovo mjesto došao je Tim Cook i svi su očekivali da će nastaviti osmišljavati inovacije i donositi nešto novo po čemu bi se iPhone razlikovao od ostalih pametnih telefona. No, izgleda da je razočarao.