Tehnologija
1

Amazon sljedećeg mjeseca predstavlja novi tablet Kindle

Klix.ba
Kompanija Amazon je poslala pozivnice medijima za događaj zakazan za 6. septembar pa se očekuje da će tada biti predstavljen tablet Kindle.

Amazonov događaj će biti održan u Santa Monici u Californiji, u jednoj staroj zgradi izvan Los Angelesa, koja se koristi za privatne događaje i snimanje filmova.

Prije godinu dana je Amazon najavio da će se ponude Kindle eReadera proširiti novim tablet kompjuterom koji će nositi ime Kindle Fire. Ovaj je uređaj jeftiniji od Appleovog iPada. Ima ekran veličine sedam inča i operativni sistem Android. Pokazao se velikim hitom na američkom tržištu.

Postoje mnoge spekulacije o poboljšanjima koje donosi Kindle Fire 2, a među njima su bolje specifikacije i veći ekran. Cilj je da bude žestoka konkurencija Appleovom iPadu.

Izvori tvrde da će se u prodaji naći nešto prije božića i da će biti tanji od prvog Kindle Firea. Dodali su i da će tablet imati kameru i poboljšani ekran.

Mnogi se nadaju da će uređaj biti dostupan na tržištima širom svijeta. Amazonov novi uređaj će u septembru imati veliku konkurenciju s obzirom na to da će tada biti predstavljeni i novi Microsoftovi i Appleovi uređaji.