Omiljena aktivnost
0

200 miliona korisnika igra igre na Facebooku

Sarajevo-x.com
Više od dvjesto miliona korisnika svaki mjesec igra igre na Facebooku, rekao je osnivač najpopularnije društvene mreže na svijetu, Mark Zuckerberg.

Govoreći na Facebookovom "Gaming Eventu" u sjedištu kompanije u Palo Altu, u San Franciscu, Zuckerberg je rekao da 40 posto korisnika mreže posjećuje stranicu zbog društvenih igara poput Farmivillea.

Statistike pokazuju da su igre postale jedan od osnovnih razloga zbog kojih ljudi posjećuju stranicu.

Prema statistici Facebooka svaka od top 10 igara na stranici ima više od 12 miliona korisnika.

Međutim, Zuckerberg je okupljenoj publici rekao da su društvene igre među pet omiljenih stvari na stranici, ali i da spadaju u pet stvari koje korisnici najviše mrze.

"Jedna od najnegativnijih stvari na stranici su igre. Međutim, ako anketirate korisnike Facebooka rezultati će pokazati da su igre među pet omiljenih stvari. Četiri velike kompanije rade na izradi igara. Sa druge strane, najviše žalbi korisnika dobijamo upravo zbog igara", rekao je Zuckerberg.

On je rekao da se korisnici žale ako im Facebook ponudi više informacija o igrama. Isto se dešava i ako stranica umanji količinu ovih informacija.

"Rješenje je jednostavno. Ako neko uživa u igrama i želi informacije o tome nećemo mu to uskraćivati. S druge strane, ako korisnik ne igra igre, onda vjerovatno ne želi vidjeti sadržaj vezan za to", rekao je Zuckerberg, piše "Daily Telegraph".