Tehnologija
0

10 najiščekivanijih igara 2008. godine

Sarajevo-x.com
Prošla je godina bila jedna od nauspješnijih u svijetu video igara, ali izdavači obećaju da će 2008. biti još bolja. Yahoo! je sastavio listu deset najiščekivanijih igara 2008. godine. Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka bila igrati više igara, ova lista je prava za vas.

Grand Theft Auto IV

Iako smo svi mislili da ćemo "Grand Theft Auto IV" već igrati, Rockstar je odgodio izdavanje ove igre za 2008. godinu. Zasad se samo nagađa da bi igra trebala izaći u martu, ali još ništa nije zvanično potvrđeno.

Pogledajte trailer

Smash Bros Brawl

Još jedna od igara koju smo već trebali igrati je "Smash Bros Brawl", ali ćemo se morati strpiti do 10. februara. Brawl je jedan od naslova kojeg najviše očekuju vlasnici Nintendovog Wiia.

Pogledajte trailer

Gran Turismo 5 Prologue

  1. februara "Prologue" donosi spektakularni "Gran Turismo" serijal na Play Station 3. Radi se o kratkoj igri ili veoma dugoj demo igri sa samo 37 automobila i 10 traka, ali pravi Gran Turismo 5 je na putu.

Pogledajte trailer

Metal Gear Solid 4

"Metal Gear Solid 4" dolazi na PlayStation 3 i garantovano će biti veliki hit. Radnja se odvija 2014. godine, a igra bi trebala izaći na proljeće.

Pogledajte trailer

Halo Wars

"Halo 3" je označio kraj sage o Master Chiefu, ali Microsoft svakako namjerava do kraja iskoristiti dobru ideju, budući da Ensemble Studios, koji je zaslužan za hit serijal "Age of Empires", trenutno radi na novoj igri za Xbox 360 u kojoj je preslikan Halo univerzum, ali u vrijeme prije vremena radnje originalne Halo video igre.

Pogledajte trailer

Star Wars: The Force Unleashed

"Force Unleashed" vam pruža priliku da igrate ulogu mračnog Jedija bez poštivanja etičkih kodova i drugih pravila, a zahvaljujući inovativnoj tehnologiji u ovoj igri je simulirano ponašanje tvari poput drveta, stakla i metala, što znači da se drugim objetkima "scena" može rasuti u komadiće ili deformisati. Zanimljivo je to da će se "Star Wars: The Force Unleashed" izdavati za svaku igraću konzolu, a Wii verzija će svakako biti najzanimljivija.

Pogledajte trailer

Fallout 3

Kako vam zvuči uzbudljiva avantura u postapokaliptičnom Mad Max stilu? Nova video igra djelo je Bethsteda, studija koji je zaslužan sa hit serijal "Oblivion", svakako zvuči obećavajuće.

Pogledajte trailer

Spore

Već dugo čekamo na najnoviju igru kreatora legendarne igre "Sims" Willa Wrighta, a prema najnovijim informacijama moguće je da će "Spore" izaći ove godine. Igra započinje sa jednostaničnim organizmom, koji evoluira u nekoliko faza koje podrazumijevaju formiranje plemena i vođenje civilizacija, a završava kolonizacijom svemira.

Pogledajte trailer

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

"World of Warcraft" bi svoj drugi nastavak trebao doživjeti nekada u 2008. godini, a Lich King igraču donosi novi kontinent za istraživanje, uvodi najmanje jednu novu klasu i još mnogo toga.

Pogledajte trailer

Final Fantasy XIII

Iako se ne zna mnogo toga o video igri "Final Fantasy XIII", očekuje se povratak veoma uspješnog Active Time Battle sistema iz "FFXII", ali nije sigurno da će se ovaj naslov naći na policama u 2008. godini.

Pogledajte trailer