Nauka
0

Uskoro naplaćivanje slanja e-mailova

FENA
Pisanje e-mail poruka zasigurno dio svoje popularnosti duguje i činjenici da je njihovo slanje besplatno. Kompanije će uskoro morati kupovati elektronski ekvivalent klasične poštanske marke, pa će AOL i Yahoo uvesti plaćanje za poslane e-mailove.

Tako će kompanije biti sigurne da će e-mailovi biti isporučeni na adrese njihovih korisnika. America Online i Yahoo, dva najveća svjetska pružatelja ove vrste usluga, blizu su da započnu koristiti sustav koji daje povlašteni tretman porukama koje pojedina tvrtka isporučuje korisnicima.

Internetske kompanije kažu da će im ovaj sustav pomoći u identifikaciji legitimnih poruka, te da će se smanjiti broj bezvrijednih poruka koje su u svakodnevnom opticaju u elektronskoj komunikaciji.

AOL i Yahoo tvrde kako će i dalje prihvaćati poruke od pošiljatelja koji ne plaćaju, ali će plaćenim porukama davati specijalni tretman. Ipak, u cijeloj priči nije nevažno spomenuti da će ove dvije kompanije, ako se sustav primijeni, godišnje uštedjeti više milijuna dolara.