Nauka
0

Od danas dostupna nova probna verzija Internet Explorera

Sarajevo-x.com
Microsoft Co. danas objavljuje novu probnu verziju Internet Explorera, vodećeg web browsera koji se suočava s konkurencijom manjih kompanija.

Nova beta, čiji će besplatan download za govornike engleskog jezika biti dostupan od danas, uključuje rješenja problema koji su zaustavljali rad Internet Explorera 7, izjavio je Dean Hachamovitch, generalni direktor odjela za razvoj Internet Explorer.

Najčešći problemi prethodne probne verzije bili su u vezi sa siteovima o bankarstvu i vijestima, djelimično zbog promjena u sigurnosnom sistemu.

Microsoft je takođe dodao više uputa koje će pomoći korisnicima prilikom upotrebe novih browser tab funkcija, koje omogućavaju pregled više web stranica iz jednog prozora, upotrebom višestrukih tabova.

Ovo je Microsoftova treća beta Internet Explorera 7 dostupna javnosti, a Hachamovitch je izjavio da postoje planovi i za više njih. Konačna verzija Internet Explorera 7 očekuje se u drugoj polovini godine, otprilike u isto vrijeme kada se očekuje i Microsoftov novi Windows operativni sistem za poslovne ljude. Novi Windows pod nazivom Vista, pojaviće se na tržištu početkom 2007. godine.