Nauka
0

Novi bh. web projekat: Slibe.com

Sarajevo-X
Danas je pušten u rad Slibe.com domaći site koji je namijenjen samo za jednu svrhu, a to je besplatan smještaj vaših slika na internetu.

Slibe je izmišljena riječ/fraza koja vuče korjene iz bosanske riječi “slike”. Ova web stranica je veoma jednostavna i namjenjena je samo za jednu svrhu - omogućava vam da stavite bilo kakvu sliku (jpg, jpeg, gif, png, bmp i swf formata) sa vašeg kompjutera na internet sa SAMO TRI KLIKA, i onda tu istu sliku možete prikazati u vašem postu na forumu, na svom blogu ili drugdje.

S obzirom na prisustvo nekolicine ovakvih stranica (kao sto su ImageShack.us i ostale), autori su odlučili da je vrijeme da se jedan ovakav projekat pokrene i na Balkanu, tacnije u Sarajevu.

Kako bi se uvjerili da stranicu ne rade neki amateri, bitno je istaći da iza ovog projekta stoji osnivač poznatog BH Gaming Portala - gamers.ba (Adnan Budimlić) i osnivač u svijetu veoma poznate web stranice za kompjutersku grafiku - 3DKingdom.org (Emir Pilavdžić).

"Ovom prilikom pozivamo sve posjetioce Sarajevo-X portala da probaju naše usluge i da nas preporuče prijateljima ukoliko naš trud ocjenite prolaznom ocjenom." - izjavio je Emir Pilavdžić, jedan od osnivača ovog projekta.

Web: www.slibe.com