Nauka
0

Nova metoda liječenja "vraća iz mrtvih"

Sarajevo-x.com
Doktori iz Filadelfije testiraju, kako kažu, revolucionarnu metodu liječenja kojom je moguće ljude "vraćati iz mrtvih“. Stručnjaci iz bolnice Pennsylvania tvrde da su jednog svog pacijenta, za kojeg skoro da i nije bilo više nade, vratili u život, izvještava CBS.

Dr. Lamnce Becker je vođa tima koji tvrdi da je pronašao metodu liječenja kojom će se moći spasiti hiljade života, a 61-godišnji Bill Bonder je, kako Becker kaže, živi primjer da metoda liječenja koja pomaže pacijentima za koje kao da nema nade, uistinu i funkcioniše.

"Ja ne znam da li sam umro, nisam ništa osjećao i još uvijek ne mogu da vjerujem ovo što mi govore“, ispričao je Bill.

Naime, Bill je kolabirao kod kuće i kada je stigla hitna pomoć, ustanovljeno je znatno oštećenje mozga i stanje je okarakterisano kritičnim. Po dolasku u bolnicu, doktori su mu dali novi lijek koji je ključan za novi način liječenja, a koji podrazumijeva hlađenje tijela. Smanjena temperatura tijela zadržana je 24 sata, a ovaj proces stručnjaci su nazvali "namjernom hipotermijom“.

Dr. Becker tvrdi da je hlađenje tijela ključan pristup za pacijente za koje više nema nade i čije funkcije prestaju raditi.