Direktan kontakt sa istraživačima
145

National Geographic danas slavi 125. rođendan

SRNA
Društvo National Geographic, naučno-obrazovna organizacija prepoznatljiva po vrhunskim reportažama i fotografijama, koja stoji iza istoimenog magazina i satelitskog kanala, proslavlja danas 125 godina postojanja.

Ovo društvo, poznato i po podršci istraživanjima i očuvanju planete, omogućit će danas na svom internet sajtu direktan kontakt publike sa istraživačima National Geographica.

Publika će imati priliku da uživo dobije odgovore na prethodno postavljena pitanja od tri istraživača - antropologa Jane Goodall, okeanografa Roberta Ballarda i režisera i istraživača Jamesa Camerona.

Prenos uživo počet će u 19.00 sati po srednjoevropskom vremenu preko Google + stranice National Geographica i na blogu te organizacije.

Istraživači će tom prilikom odgovoriti i na pojedina pitanja koja će im korisnici postaviti preko YouTubea, Google+ ili Twittera.

Časopis National Geographic, prepoznatljiv po svom žutom okviru, prvi put je izašao u oktobru 1888. godine, a danas izlazi u 34 zemlje i na 37 jezika.

Društvo National Geographic osnovano je u Washingtonu 13. januara 1888. godine, na inicijativu pravnika i filantropa Gardinera Greenea Hubbarda, s namjerom da doprinese produbljivanju i širenju geografskih znanja.

Društvo je do danas realizovalo više od 10.000 projekata koji su doprinijeli boljem poznavanju tla, mora i neba. Trenutno na projektima ovog društva radi oko 140 naučnika i istraživača u 90 zemalja svijeta. National Geographic posjeduje i impresivnu kolekciju od 11,5 miliona fotografija.