Nauka
0

Najveći LAN party na svijetu

Klix.ba
Eto, ako volite biti kreativni u korištenju računara ili se igrati, spakujte ruksak i pravac Norveška, gdje vas čeka još 5.000 istih takvih.

Osim klasičnih partija, na kojima se sakupljaju partijaneri koji vole elektronsku muziku i na njima skaču i densaju do zore, postoje i računarski partiji. Jedan od najvećih na svijetu i definitivno najveći evropski održava se još od 1992. godine. Od tada pa do danas, svake godine u vrijeme Uskrsa, dešava se ovo mega-okupljalište geek-ova, a prošlogodišnji The Gathering posjetilo je čak 5200 ljubitelja računara.

Ovogodišnji The Gathering se održava u Vikingskipet olimpijskoj areni u Hamaru, Norveška od 7. do 11. aprila (pet dana), a koliko je stvar hot, govori činjenica da su karte već rasprodate. Ideja organizatora je da okupi računarske hobiste na zajedničko druženje oči-u-oči, umjesto onog svakodnevnog, koji se dešava kroz prozore chat i e-mail klijenata. Da ne bi bilo dosadno, tokom pet dana će biti organizovana različita takmičenja – od pravljenja legendarnih demoa za Amige, Macove i PC-e, preko komponovanja muzike, pravljenja pikselirane grafike, web dizajna, pa čak i tekmičenje u pravljenju najnepotrebnijeg pomoćnog programa! Naravno, neizbježno će se «baciti» i koja partija UT-a, Counter-a i Warcraft-a. Spisak tzv. compova (competitions) nije finalni, jer organizatori slušaju glasove posjetilaca i na osnovu njih prave nove izazove. (VL)

Više informacija o ovom događaju možete pronaći na njihovoj predstranici.

INFO Online