Nauka
456

Najbolja evropska inovacija i zlatne medalje učenike Srednje elektrotehničke škole

Klix.ba
Na poziv Saveza inovatora Hrvatske, Srednja elekrotehnička škola učestvovala je na 40. Hrvatskom salonu inovacija sa međunarodnim sudjelovanjem INOVA 2015 i 11. Izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova "Budi uzor 2015", koji su se održali u Karlovcu od 05. do 07. 11. 2015. godine.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji pored hrvatskih izlagača učestvovalo je još 15 država iz Malezije, Koreje, Tajvana, Rusije, Japana, Poljske, Rumunije...

BiH je predstavljala Srednja elektrotehnička škola sa šest maturskih radova učenika i njihovih mentora. Na ovom sajmu inovacija bilo je izloženo preko 500 radova.

Sa osobitim zadovoljstvom i ponosom želim Vas upoznati sa sjajnim rezultatima do sada najvećim, koje su učenici naše škole postigli.

Srednja elektrotehnička škola predstavila se sa šest radova. Međunarodni žiri nakon prezentacije radova, uvidom u njihovu funkcionalnost, ideju, inovativnost i realizaciju dodijelila je zlatne medalje za tri rada, te srebrenu i bronzanu medalju za dva rada.

Pored ovih medalja međunarodni žiri je dodijelio i posebnu nagradu "Najbolja evropska inovacija", učeniku Mehmedika Nedimu za rad Košarkaški semafor.