Nauka
0

Microsoft udružio snage sa Nortelom

Sarajevo-x.com
Nortel Networks Corp. i Microsoft Corp. su najavili kako planiraju da oforme alijansu kako bi skupa razvijali i distribuirali na tržište telefonske i kompjuterske uređaje u sklopu novog talasa poslovno-komunikacijske tehnologije.

"Ovo je velika pobjeda za našu kompaniju", rekao je izvršni direktor Nortela, Mike Zafirovski na jučerašnjoj pres konferenciji.

"Radeći skupa, siguran sam da ćemo biti u stanju da napravimo neke revolucionarne korake naprijed", dodao je Zafirovski u svom obraćanju medijima.

Predstavnici Nortela su izjavili kako do 2009. godine očekuju ostvarivanje dobiti od oko jedne milijared dolara zahvaljujući prodaji novih uređaja koji će se koristiti za povezivanje kompjutera i telefona.

[SLIKA]1[/SLIKA] Mike Zafirovski (Nortel Networks Corp.) i Steve Ballmer (Microsfot Corp.)

Novo partnerstvo iz Amerike dolazi kao odgovor na prošlomjesečno udruživanje dva najveća evropska telekomunikacijska proizvođača – Nokie i Siemensa.

No, neki biznis analitičari su veoma skeptični po pitanju ovog partnerstva, pa tako smatraju da je u pitanju marketinški trik više nego stvarna želja za unapređivanjem tehnologije.