Nauka
54

Ljubitelji astronomije pozvani na kurs AD Oriona

Klix.ba
U ateljeu "Figure", u ulici Danijela Ozme 12/3 u petak 21. novembra održat će se prezentacija novog kursa iz astronomije koji u organizaciji Astronomskog društva Orion počinje 27. novembra ove godine.

Kurs je namijenjen populaciji iznad 18 godina, a svi koji su do sada izrazili želju da budu polaznici ovog kursa ili to žele biti, pozvani su da dođu.

Programom događaja od 19:30 do 20:00 sati predviđen je dolazak i okupljanje prijavljenih i drugih zainteresovanih osoba, a od 20:00 do 20:40 sati predavanje "51 godina Astronomskog društva" (Muhamed Muminović, predsjednik AD Orion i Nacionalni koordinator za promicanje astronomije u BiH).

Potom slijedi predavanje o temi "Međunarodna godina svjetlosti i tehnologija baziranih na svjetlosti -IYL2015" (Adela Subašić, potpredsjednica AD Orion i nacionalna koordinatorica za IYL2015 za BiH), te predavanje "Bosanskohercegovačka meteorska mreža", (Nedim Mujić, rukovodilac Projekta meteorske mreže AD Orion i Federalnog hidrometeorološkog zavoda).

Informacije za polaznike nakon toga će dati voditelj Kursa Almir Aljović, a onda do 22 sata slijedi druženje uz muziku i razgovor.