Tvrdnje bugarskih naučnika
0

Kontakt s vanzemaljcima za 10 do 15 godina

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Bugarski vladini naučnici su uvjereni da se vanzemaljska bića već nalaze na planeti Zemlji te tvrde kako su uspjeli stupiti u kontakt sa ovom vrstom života, piše Telegraph.

Iz državnog Svemirskog istraživačkog instituta su dodali da trenutno rade na tumačenju kompleksnog seta primljenih simbola, a vanzemaljci im odgovaraju na 30 postavljenih pitanja.

Lachezar Filipov, zamjenik direktora Instituta koji pripada bugarskog Akademiji nauka, potvrdio je da se ova istraživanja vrše. On ističe kako je u toku analiza 150 krugova pronađenih širom svijeta, a nadaju se da će u njima pronaći odgovore.

"Vanzemaljci su svuda oko nas, gledaju nas sve vrijeme", izjavio je Filipov bugarskim medijima. "Oni nisu neprijateljski raspoloženi, zapravo, žele nam pomoći, ali mi nismo dovoljno sazreli da uspostavimo direktni kontakt s njima."

Naučnik Filipov izjavio je da se čak i sjedište katoličke crkve u Vatikanu slaže sa tvrdnjom o postojanju vanzemaljskog života. Ipak, vjeruje da ljudska bića neće biti u stanju uspostaviti kontakt s njima putem radio talasa, već snagom uma.

"Ljudska vrsta će zasigurno uspostaviti direktan kontakt sa vanzemaljcima u narednih 10 do 15 godina", poručuje on.