Nauka
0

Izašao novi broj INFO magazina

Sarajevo-x.com
Iako je INFO koncepcijski namijenjen čitaocima koji nisu totalni računarski fanatici, u jednom IT magazinu ponekad je teško izbjeći tekstove koje će razumjeti samo oni najzagriženiji ili apsolutni profesionalci. Decembarsko izdanje je prepuno takvih tekstova, stoji u uvodniku novog broja INFO magazina.

Tema broja se se bavi .Net 2.0 alatima koji su se pojavili sredinom novembra. .Net platforma je svojim dolaskom drastično promijenila svijet razvoja aplikacija za Windows platformu, a druga verzija obećava još više i jedan je od najočekivanijih softverskih proizvoda 2005. godine.

Druga značajna tema ovomjesečnog izdanja INFO magazina je "Vodič za kupovinu poklona". Kraj godine je tradicionalno doba poklona, pa su INFO-vci obišli bh. prodavnice računarske opreme u potrazi za sitnicama koje bismo rado vidjeli s mašnom u šarenom papiru kako idu prema nama.

Pored ovih tema, možete pročitati i par hadverskih recenzija. Tu je detaljan opis najnovije generacije ATI grafičkih kartica, jer su se INFO-vci uspjeli domoći jedne X1800XL kartice. Tu je i tekst o Creative Labs X-Fi zvučnoj kartici, koja je podigla dosta prašine među ljubiteljima dobrog zvuka. Audiofili će uživati i u recenziji Logitech Z-5500 zvučnika, sigurno najboljem računarskom zvučnom sistemu koji je bio u INFO redakciji. Treba spomenuti i dva vodiča za ljubitelje overclock-a. Prvom je tema sjajne overclock-abilnost AMD Athlon-a 64 3000+ sa Venice jezgrom, a u drugom je objašnjeno kako iz vlastite grafičke kartice izvući snagu koju proizvođači čuvaju za jače i skuplje modele.

Više o novom broju INFO magazina.