U Rusiji pronađeni otisci i dlake
0

Istraživači potvrdili: Jeti zaista postoji!

Sarajevo-x.com
Zvaničnici ruske regije na Sibiru u ponedjeljak su samouvjereno izjavili da su njene planine dom Jetija ili Bigfoota, te da postoje nepobitni dokazi postojanja dlakave nemani.

Lokalna uprava regije Kemerevo na jugu Sibira saopćila je da su pronađeni otisci stopala pa čak i uzorci kose koji pripadaju Jetiju.

"Tokom ekspedicije u špilju Azasskaya, učesnici konferencije su pronašli nepobitne dokaze da u planinama Shoria živi 'Snježni čovjek'", stoji u saopćenju.

Ekspedicija je organizirana nakon što je gradonačelnik Kemereva pozvao istraživače iz SAD-a, Kanade i drugih zemalja da podijele svoja iskustva i priče o susretima sa mističnim stvorenjem.

"Pronađeni su otisci stopala, ono što bi trebalo biti njegov krevet i različite oznake kojim obilježava svoj teritorij. Svi predmeti će biti analizirani u laboratoriju", navodi se u saopćenju.

Jetiji su majmunolika mitska stvorenja za koja se vjeruju da nastanjuju Himalaje. No, neki vjeruju da i Rusija ima svoje Jetije, a u planinskim predjelima Kemereva populacija tih mitskih bića posljednjih se godina utrostručila, tvrde naučnici i istraživači-entuzijasti.