Nauka
0

Internet Explorer 7 beta 2 dostupan za download

Sarajevo-x.com | INFO Online
IE 7 pre-beta 2 verzija je dostupna za besplatno skidanje. Kako u Microsoft-u već odavno najavljuju ovo bi trebao biti najveći napredak za Internet Explorer u čitavoj deceniji, prenosi INFO Online.

Glavni aduti IE 7 su najzad dostupni tabovi, koji nam u IE dolaze sa zakašnjenjem u odnosu na ostale browser-e, zatim je tu RSS, te, što je bilo i za očekivati, poboljšana sigurnost. Što se tiče sigurnosti u Microsoft-u kažu da se mnogo toga neće vidjeti na prvi pogled, ali da će zaštita biti na mnogo većem nivou. Tako će tu biti ActiveX, filter protiv prevara putem lažne e-pošte (phishing) i još toga.

Tu je sada i podrška za PNG i nativna podrška za XMLHTTP što je dosada IE-u nedostajalo u odnosu na konkurenciju. Jedna od novih stvari koju će cijeniti osobe sa problemima sa vidom je mogućnost zumiranja, koja omogućava povećanje i teksta i slika na otvorenoj stanici. Ova verzija IE 7 radi samo Windows XP-om sa instaliranim servis paketom 2, a finalan verzija se očekuje sa Windows Vista-om, tj. u drugoj polovici ove godine.