Nauka
30

Google snimio misteriozni objekt na Mjesecu

Klix.ba
Kontroverzna slika na kojoj se vidi misteriozni objekt na površini Mjeseca, a koji je uhvaćen Googleovim snimkom, izazvala je velike spekulacije.

Anomalija u obliku trougla uočena je na Googlevoj mapi Mjeseca i ima sedam svjetlosnih tačaka uz njen rub koji se poredi s vanzemaljskom bazom ili svemirskim brodom.

Objekt je snimljen na mjesečevoj površni, a otkrio ga je paranormalni istraživač WowForReeel i postavio je video snimak. također, može biti pronađeno na Google Moon pregledniku na koordinatama 22042'38.46 sjeverno i 142034'44.52 istočno.

"Da li je to samo krater čudnog izgleda? Ili je u pitanju nešto drugo? Ovo je stvarno tamo, nije lažirano i nemamo pojma šta bi moglo biti. Ne sliči niti jednom drugom krateru", pita se istraživač.

Web stranica Tech and Gadget News objavila je kako objekt izgleda kao rub svemirskog broda u obliku trougla, super tajne avionske tehnologije koji je mnogo veći od bilo kojeg aviona ikada izgrađenog na Zemlji.

"Do ovog dana nikada nije otkriveno ništa sličnog oblika na Mjesecu ili nekoj drugoj planeti koja je posmatrana ili istražena roverima. Anomalija je toliko velika da bi mogla biti baza za svemirske brodove vanzemaljaca", stoji na stranici.

Isti YouTube korisnik tvrdi da je pronašao sličnu misterioznu strukturu na Zemlji ispod led na Antarktiku.

"U obliku je trougla i unikatna na tom području", rekao je.