Brojna pitanja
12

VIDEO / Dokazano postojanje Bigfoota putem DNK

Klix.ba
Bigfoot zaista postoji i ovaj put je to dokazano putem DNK, tvrdi naučni časopis "DeNovo Scientific Journal", prenosi Huffington Post.

Objavljena studija je kulminacija petogodišnjeg istraživačkog rada Melbe Ketchum, koja je analizirala uzorke vlasi, krvi, pljuvačke i urina.

No, u ovoj studiji se ne nalaze druga istraživanja. Časopis i ovaj tekst odbacili su veći univerziteti, a nije naišao ni na podršku biblioteka.

Ovo nije prvi put da se DNK dokazi o postojanju Bigfoota nalaze na meti kritičara. U novembru prošle godine Ketchum je objavila izjavu o otkrićima Bigfoota koje je nazvala Bigfoot ljudski hibrdi, a koji su nastali prije 15.000 godina parenjem ženske osobe i neke nepoznate vrste. Ona je pozvala vlasti da priznaju Sasquatche kao indigo ljude i odmah zaštite njihova ljudska i konstitutivna prava.

Ketchum Sasquatch Genome projektni tim je realizirao video od 19 sekundi u kojem se prikazuje Bigfoot u Kentuckyju 2005. godine dok spava. Ovaj snimak povećao je broj pitanja o postojanju ove vrste.